רמקולים

איכות הסאונד שהרמקול מפיק נקבעת בעיקר על-פי הגודל שלו. גודל הרמקול הוא שמאפשר את התכונות הפיזיות הנדרשות להפקת הצלילים השונים בחדות ודיוק גבוהים מאוד. מלבד גודל הרמקול ישנן עוד שתי תכונות פיזיות נוספות חשובות לרמקולים: הצורה של הרמקול והאם הוא גלוי או נסתר (שקוע בקיר):

—–

כאשר מדובר ברמקול גלוי, ישנן שלוש צורות עקרוניות:

הצורה הראשונה היא רמקול satellite (לוויין): רמקול בצורת כדור או מלבן, הקוטר שלו 10 ל-24 ס"מ. ניתן להתקין אותו על הקיר או בתקרה, ההתקנה חיצונית.

הצורה השנייה היא רמקול מדפי: בדרך-כלל מלבני, לפעמים מכיל אלמנטים נוספים של עיצוב, הרוחב שלו הוא בד"כ כ-40 ס"מ.

והצורה השלישית היא רמקול רצפתי: רמקולים אלה, המונחים על הרצפה, קיימים בטווח גדול מאוד של גדלים.

אלא שעיקר המחיר של הרמקול נקבע על-פי העיצוב שלו – כלומר עיצוב תיבת התהודה המקיפה את הוופר. לכן בדרך-כלל הרמקולים הגלויים הם היקרים ביותר. לעומתם קיימים "רמקולים שקועים", המוכמנים בתוך קירות החדר:

ישנם רמקולים שקועים רגילים, שמבחינים ב"גריל" שלהם. למרות שאין להם תיבת תהודה הם החסכוניים ביותר – ובדרך כלל עולים כרבע מן הרמקולים הרגילים, הגלויים. כמו-כן ישנו הרמקול השקוע החצי-סמוי – קצת בולט ולכן ניתן לשים לב אליו. וישנו הרמקול הסמוי – נסתר לגמרי בתוך הקיר מסיבות אסתטיות. הרמקול הסמוי יקר יותר בגלל טכנולוגיה וצבע מיוחדים המאפשרים את הסתרתו המלאה.

מצד אחד רמקול טוב הוא רמקול מדויק שמעביר את החוויה הקולית בצורה מעולה. מצד שני – כל רמקול הוא חלק ממערכת סטריאו מקיפה היוצרת חוויית שמע בהתאם למבנה החדר ומיקום הרמקולים. ומצד שלישי – הרמקול תופס מקום – והעיצוב שלו בחלל החדר עלול להוות גורם מרכזי בבחירתו.

לכן, מתוך שיקוף כל השיקולים הללו ועוד, אנחנו בארמגדון מלווים את הלקוחות שלנו בייעוץ ותכנון עד להקמת מערכות השמע האופטימאליות לביתם.

עשית כבר לייק לעמוד הפייסבוק שלנו?